Tippek és tanácsok hajóbérléshez

Az online kiadványunk célja, hogy részletesen bemutassuk a hajós nyaralást, tippeket adjunk a felkészüléshez, és elmagyarázzuk a folyamatot az előzetes tervezéstől a kihajózásig. Ha világossá válik előtted, hogyan működnek a dolgok, minden szempontból jobb döntéseket hozhatsz. A lenti űrlap kitöltését követően elküldjük neked az ebookot amiben érdekes és hasznos dolgokat olvashatsz a hajóbérlésről.

 
  A hajó kiválasztása

  A megfelelő hajó kiválasztása kritikus fontosságú a charter nyaralás szempontjából, a belső elrendezés és a felszereltség szintje egyaránt befolyásolja a fizetendő árat. A katamaránok természetesen nagyobb életteret kínálnak és drágábbak is mint az azonos hosszúságú egytestű hajók, ugyanakkor a kokpit és a szalon egy szinten vannak. A kabinok általában saját különálló fürdőszobával rendelkeznek ezzel fokozva a komfort szintet. Kérd az ingyenes kiadványunkat és segítünk eligazodni a hajók kiválasztásában!

  Személyzet a bareboat charteren

  Ha nem szeretnél teljes egészében „bareboat” alapon bérelni, ügynököd fizetett legénységet is ajánlhat neked. A „legénység nélküli hajó”-ra utalunk, amely nem tévesztendő össze az állandó legénységgel (crewed) bérelt hajóval. Még egy tapasztalt, rutinos, megfelelő képesítésekkel rendelkező ügyfél is dönthet úgy, hogy skippert alkalmaz, így teljes lehet a kikapcsolódás, úgy élvezheted a vitorlázást és az egyéb programokat, hogy közben valaki más vállalja a felelősséget, de arra is van lehetőség, hogy Te vagy a skipper és az extra kényelmet a szakács esetleg a host/hostess jelenti számodra. A dokumentumból megismerheted milyen további kényelmi lehetőségeket kínál egy hajós nyaralás.

  Vitorlás képesítések

  Jelenleg az Európai Unió országai és Törökország írják elő, hogy a kapitányoknak hivatalos vitorlásképesítéssel kell rendelkezniük. Amennyiben te vagy a kaptiány, a helyi kikötői hatóság bármikor kérheti, hogy mutasd be képesítéseid igazolását, ezért az eredeti bizonyítványt a hajópapírokkal együtt magadnál kell tartanod, a hajóbérlés teljes időtartama alatt. Összeszedtük mire lesz szükséged a hajózás során.

  Utazás a hajós nyaralásra

  A charterhajók úgy vannak berendezve, mint egy önellátó szállás, minden főzési, étkezési, pihenési és alvási lehetőséggel. Ezen felül ott van a fedélzeten minden szükséges biztonsági felszerelés is. Határozott javaslatunk, hogy könnyű, összecsukható táskával utazz. A kabinokban olyan bútorok vannak, amelyekben elfér a személyes holmi, de egy merev falú bőrönd már nem. Az ebookból megtudod hogyan érdemes felkészülni az utazásra.