Baleár-szigetek

Hajóink

A Baleár-szigetek Spanyolország egyik autonóm közössége, mely egyetlen tartományból áll. Az Ibériai-félszigettől keletre 100–200 km távolságra, a Földközi-tenger nyugati medencéjében található.

Napjainkban Mallorca, Menorca, Ibiza és Formentera Európa legnépszerűbb nyaralóhelyei kellemes klímájuknak köszönhetően. Őslakosaik anyanyelve a katalán, de mindenki beszél spanyolul.

Cala Banyalbufar – Mallorca
Ez a népszerű fürdőhely nem éppen egy igazi tengerpart, de a víz ragyogó kék, és minden bizonnyal megér egy látogatást, ha a Baleár-szigeteken hajózol. Ha meguntad a fürdőzést, menj tovább Sóllerbe, melynek kicsi, elegáns kikötőjéből lenyűgöző a kilátás. A régi, fából készült villamossal pedig bejárhatod a városközpont szűk, macskaköves utcáit.

Porto Cristo – Mallorca
A Porto Cristo rengeteg kikötőhelyet, gyönyörű tájat, gazdag történelmi nevezetességet kínál, és a napod a fantasztikus helyi éttermek egyikében zárhatod.

Cala Mondragó Természeti Park – Mallorca
Ez a park egy madárrezervátum, és híres a finom fehér homokos strandjairól, valamint kristálytiszta vízéről.

Ibiza
Ibizán számos jól felszerelt kikötő, bárok, éttermek, butikok, éjszakai klubok széles választéka és éjszakai szórakozóhelyek – minden korosztály számára – várnak rád. Napközben pedig élvezheted a gyönyörű strandok valamelyikét.

Időjárás:
A nyár forró és száraz, a hőmérséklet csúcsértéke júniusban átlagosan 26 Celsius, júliusban és augusztusban pedig 31 Celsius. A szigetek közül Mallorca a legmelegebb, az augusztusban általában 31,5 Celsius-szal tetőzik. A szigeteken 5-15 mm csapadék hullik.

Széljárás:
A Baleár-szigetek igen szelesek, különösen októbertől áprilisig, a rossz időben fújó enyhe délnyugati szél és a Franciaország felől fújó északi szél miatt. Nyáron tengeri szellő fúj, de ezt jellemzően örömmel fogadják, mert elviselhetőbbé teszi a hőséget.

Általános:
A beszélt nyelv a spanyol.
Az Európai Unión kívüli országok állampolgárai beutazásához olyan útlevél szükséges, mely a hazautazás dátumát követően még legalább három hónapig érvényes.

Bank:
A Visa, MasterCard és American Express kártyákat széles körben elfogadják, de kártyás fizetés esetén szolgáltatási díjat számíthatnak fel egyes helyeken.

Internet:
A kávézókban és éttermekben könnyedén juthat Wi-Fi-hez.