Brit Virgin-szigetek

Hajóink

A Brit Virgin-szigetek a Kis-Antillák, azon belül a Virgin-szigetek része a Karib-térségben, az Amerikai Virgin-szigetektől északkeletre. Több mint 50 sziget alkotja, ezek közül 16 lakott. A legnagyobb szigetek Tortola, Virgin Gorda, Anegada és Jost Van Dyke.

A szigeteket Kolumbusz Kristóf fedezte fel második útján, 1493-ban és a szigeteknek “Tizenegyezer szűz szigetei” nevet adta. Először hollandok telepedtek le rajta 1648-ban

Bath Nemzeti Park
A Baths hatalmas gránitsziklák gyűjteménye, fehér homokos strandokkal és rejtett sziklamedencékkel. Lépcsők és kötélkorlátok vezetik végig a kalandorokat egy ösvényen a sziklák között a strandtól egészen az Ördög-öböl homokos partszakaszáig. Ez a népszerű horgonyzóhely ideális úszáshoz és sznorkelezéshez.

Anegada
Hajózz át az alacsonyan fekvő Anegada korallszigetre, ahol flamingókat kaphatsz lencsevégre, sós tavakat és fehér homokos strandokat találsz. Ha itt jársz mindenképp kóstold meg az őshonos homárt és igyál hozzá helyi rumos smoothie-t.

Rhone Marine Park (Salt Island)
Salt Island egy “T” alakú sziget, ami a sólepárlóiról híres, de valójában a Rhone Marine Park a hely fő vonzereje. A Rhone postahajó 1867-ben egy hurrikán során nekiütközött a délnyugati part szikláinak. Az elsüllyedésének helye jelenleg nemzeti parkként működik, ahol a hajó maradványait lehet megtekinteni a víz alatt. A nemzeti park a Karib-térség legizgalmasabb roncsmerülési helyszínének számít.

Full Moon Party
Ha olyan szerencsés vagy, hogy pont telihold idején nyaralsz a Brit Virgin-szigeteken, nem hagyhatod ki ezt a nyüzsgő, mégis családbarát tengerparti partit, szuper zenével, ételekkel, italokkal és lángoló tűzgömb-szobrokkal.

Időjárás:
A Brit Virgin-szigetekre a legjobb december és május között ellátogatni, amikor a passzátszelek a legkiszámíthatóbbak, a hőmérséklet pedig kellemes.

A hőmérséklet egész évben 25 Celsius és 28 Celsius között mozog. Augusztus a legforróbb és legnaposabb hónap, a tenger hőmérséklete pedig szeptemberben a legmelegebb. A hurrikánszezon június és október közé esik, ezek a legcsapadékosabb hónapok.

Széljárás:
Főként keleti vagy északkeleti szelek fújnak, gyengébb szél esetén a vitorlásterület kevésbé zsúfolt. Erős hullámzás december és március között fordulhat elő.
A Brit Virgin-szigetek hajózási feltételei az év nagy részében kiválóak, enyhe és csaknem állandó széljárással, nyugodt tengerrel, 3-4 láb magas hullámokkal.

Általános:
A beszélt nyelv az angol.

A beutazáshoz szükséged lesz egy, a tartózkodás ideje alatt érvényes útlevélre. A nem amerikai állampolgároknak az útlevél mellett vízumra is szükségük lesz.

Bank:
A pénznem az amerikai dollár (USD).

Internet:
A kikötőkben és egyes kávézókban van internet-hozzáférés, de előfordulhat, hogy fizetni kell érte.