Costa Brava

Costa Brava, más néven a vad part Spanyolország északkeleti részén, Katalónia területén helyezkedik el.  Ezen a nagyjából 153 km-es partszakaszon sziklaszirtes szakaszok, valamint kavicsos illetve homokos strandok húzódnak. Az itt található leglátogatottabb tengerparti üdülővárosok közé tartoznak: Lloret de MarMalgrat de Mar és végül, de nem utolsó sorban Santa Susana.

Barcelona
Egy igazi Costa Brava-i nyaralás nem lehet teljes a katalán főváros meglátogatása nélkül. Barcelona Spanyolország második legnagyobb városa, ehhez hűen egy nagyon izgalmas, nyüzsgő és hangulatos hely.

Girona
Ez a gazdag történelemmel rendelkező, elbűvölő város a Costa Brava szinte bármelyik pontjáról könnyen megközelíthető. Mindenképpen megér egy kirándulást, hiszen a kanyargós, középkori utcák és az Onyar folyó mentén sorakozó színes házak garantáltan elbűvölnek majd.

Malgrat de Mar
A Costa Brava déli részén található üdülőváros fő vonzereje a nagyon hosszan elterülő homokos-kavicsos tengerpartja. A nyugodtabb nyaralást kedvelők számára is ideális lehet.

Időjárás:
Costa Bravában a nyár rövid, meleg, párás, száraz és többnyire derült, a tél pedig hosszú, hideg, szeles és részben felhős. A hőmérséklet jellemzően 4 Celsius-fok és 28 Celsius-fok között mozog éves szinten.

Széljárás:
A leggyakrabban emlegetett szél a La Tramuntana, de több szél jellemzi ezt a partszakaszt, mindegyik a maga sajátosságával.
A Gregal hideg és száraz északkeleti szél.
A LLevant a Földközi-tenger középső részétől a Baleár-szigetekig bárhol előfordul, kelet felé fúj gyakran erős hullámzást és nedvességet hozva magával.
A délkeleti Xaloc és Sirocco egy és ugyanaz.
A Migjorn meleg és párás szél.
A Ponent nyáron rendkívül magas hőmérsékletet okozhat, és soha nem hoz esőt.

Általános:
A beszélt nyelv a spanyol.

Az Európai Unión kívüli országok állampolgárai beutazásához olyan útlevél szükséges, mely a hazautazás dátumát követően még legalább három hónapig érvényes.

Bank:
A Visa, MasterCard és American Express kártyákat széles körben elfogadják, de kártyás fizetés esetén szolgáltatási díjat számíthatnak fel egyes helyeken.

Internet:
A kávézókban és éttermekben könnyedén juthat Wi-Fi-hez.